Učenici područnih škola odsada će imati zanimljiv izbor knjiga za lektiru i slobodno čitanje. Zasluga je to vrijednih članica Lions Cluba Zrinjevac koje su u petak, 15. listopada posjetile našu školu te našoj ravnateljici i knjižničarki uručile ovu vrijednu donaciju.

Škola je tako svoj ukupni fond knjiga povećala za oko 300 naslova različite tematike.

Lions club je međunarodna organizacija posvećena služenju onima kojima je potrebno.

Ove godine obilježava tri desetljeća postojanja u Hrvatskoj; prvi Lions Club u Hrvatskoj osnovan je u Dubrovniku 25. listopada 1990. godine. Klub je aktivan na više područja pa pomažu oboljelima od dijabetesa, slijepima i slabovidnima te djeci bolesnoj od zloćudnih bolesti, a rade i na zaštiti okoliša te se bore protiv gladi u svijetu. Hrvatski ogranak naziva se District 126.

Trenutno su učenici naše škole aktivni i u izradi likovnih radova za natječaj Lions Cluba “Poster mira 2021./2022.” s temom ” Svi smo povezani”.

Uime donatora prisutnima se obratila gđa Tatjana Đaković Alavanja te sve upoznala s aktivnostima udruge.

Na kratkoj svečanosti u predvorju sportske dvorane bile su prisutne i voditeljice područnih škola Zrinka Samardžić, Minika Milanović i Ivanka Kirasić, a ravnateljica Anđelka Salopek u svom se obraćanju zahvalila članicama Lions Cluba Zrinjevac na vrijednoj donaciji.

Lara Sudarić, VI. a